20 Απριλίου 2024 / 11:15 πμ
20 Απριλίου 2024 / 11:15 πμ

Δυσαρεστημένο το 65% των Ελλήνων από την Ευρωπαϊκή Ένωση

από fimotro

Σε λάθος κατεύθυνση θεωρεί ότι κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση το 69% των Ελλήνων, ποσοστό που θεωρείται το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία παρουσιάζει τους Ευρωπαίους να μη δείχνουν ενθουσιασμένοι με την πορεία της ΕΕ, καθώς σε ποσοστό 49% θεωρούν ότι τα πράγματα κινούνται στη λάθος κατεύθυνση.

Ακόμη και σε χώρες του πυρήνα, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, υπάρχει μία μικρή πλειοψηφία – το 51% των Γερμανών και το 52% των Γάλλων – που δεν συμφωνεί με την πορεία που ακολουθείται

«Η πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να επαναπαυτεί στις δόξες της υπέρβασης της κρίσης», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στη Γερμανία, Ρίχαρντ Κίνελ.

Ως ευχάριστη εξέλιξη χαρακτήρισε η Κομισιόν ότι η ΕΕ προκαλεί ένα πολύ ή σχεδόν θετικό αίσθημα στο 45% των ερωτηθέντων στη Γερμανία και στο 40% όλων των Ευρωπαίων, ποσοστά που είχαν να σημειωθούν εδώ και δύο χρόνια.

Το χαμηλότερο σχετικό ποσοστό είχαν οι ερωτηθέντες στην Ελλάδα (23%) και την Τσεχία (30%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα