19 Απριλίου 2024 / 8:19 πμ
19 Απριλίου 2024 / 8:19 πμ

Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – Σήκω Ανδρέα για να δεις! (βίντεο)

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναπολώντας το παρελθόν, τις μεγάλες φιέστες και εορτασμούς των νικητών, όταν συμπλήρωναν ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για να προβάλλουν τα επιτεύγματα της κυβέρνησης τους.

Κυριακή επροχθές, 22 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν δυο χρόνια μιας κυβέρνησης της αριστεράς, που περίμενε 72 περίπου χρόνια αυτή την ευκαιρία. Και το θαύμα έγινε. Εν έτη 2015 αναλαμβάνει την εξουσία για να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή και τον λιμό!

Ποτέ δεν είναι αργά. Η ενιαία τότε αριστερά ως ΕΔΑ, μετά τον πόλεμο του ΄40 βρέθηκε για πρώτη φορά στην αξιωματική αντιπολίτευση στις εκλογές του 1958 με 79 βουλευτές(60 της ΕΔΑ και 19 ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι με την ΕΔΑ).

Μετά τη μεταπολίτευση το 1974 και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ η αριστερά εμφανιζόταν με διάφορες αριστερές παραλλαγές(Κύρκος Μπανιάς κλπ). Με τη διάσπαση τη δεκαετία του ΄90 γεννήθηκαν πολλά παρακλάδια αριστερών κινημάτων. Ένα από αυτά και ο ΣΥΡΙΖΑ με διάφορες τάσεις και αριστερές ιδεολογίες, επαναστατικές πολλές φορές με ποσοστά από 2-4%. Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τότε, ότι ένα περιθωριακό κίνημα θα κυβερνούσε την Ελλάδα. Το θαύμα όμως έγινε και το 2-4% ήρθε να σώσει τη χώρα.

Θα πίστευε κανείς ότι για τα επιτεύγματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των δυο χρόνων, φίλοι, οπαδοί στελέχη και κυβέρνηση θα γιόρταζαν το μεγάλο γεγονός διακυβέρνησης των δυο χρόνων, όπως είχε κάνει και ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1983, δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη 18η Οκτωβρίου 1981. Τότε είχε κάνει μια μεγάλη ομιλία στο Σύνταγμα, μέσα σε μια λαοθάλασσα και πανηγυρισμούς που δεν είχε προηγούμενο, αναγκάζοντας τον τότε αρχηγό της ΝΔ, Ε. Αβέρωφ να απαντήσει από την Θεσσαλονίκη με άλλη μεγαλειώδη συγκέντρωση την ίδια εβδομάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δυο χρόνια μετά, ούτε πανηγυρισμούς, ούτε ενθουσιασμό, ούτε μια ανακοίνωση-ούτε ένα γλυκό κουταλιού-για τα δυο χρόνια να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του. Τι έγινε ρε παιδιά! Ήπιαμε το «αμίλητο νερό», βουβαμάρα! Μείναμε από καύσιμα; Εκεί στο Μαξίμου παπάδες και καλόγεροι, ξέχασαν την επέτειο των εκλογών;

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ό Αλέξης Τσίπρας θα κάνει μια ομιλία για τα δυο χρόνια διακυβέρνησης και τα επιτευγματά της. Το πότε δεν είναι ακόμα γνωστό. Παράλληλα θα δώσει και διακαναλική συνέντευξη-λένε-για να γιορτάσει το γεγονός. Δεν γνωρίζω τη γιορτή θα κάνει και τι θα πανηγυρίσει. Από την κλειστή ομάδα του Μαξίμου όλα μπορεί κανείς να τα περιμένει.

Είπαμε στην παραπλάνηση και το ψέμα, οι τελετάρχες έχουν πάρει άριστα με πολλά διδακτορικά, αφού αποφάσισαν οι αθεόφοβοι να πιέσουν βουλευτές και υπουργούς ώστε μέσα στο σαββατοκύριακο να οργώσουν την επαρχία και να μεταφέρουν το χαρμόσυνο γεγονός των δυο χρόνων στην εξουσία και να πανηγυρίσουν μαζί με το λαό!

Παιδιά! Προσοχή, ευτυχώς που είναι χειμώνας και δεν έχουμε παραγωγή «ντομάτας». Υπάρχει όμως άλλο προϊόν αυτή την εποχή. Το «γιαούρτι». Γι΄αυτό να μην πάτε σε περιοχές με γαλακτοκομικά προϊόντα! Μάλιστα σύμφωνα με τηλεγράφημα του κυβερνητικού ΑΠΕ, ο υπουργός Νίκος Παππάς άριστος στην προπαγάνδα, σήμερα και αύριο περιοδεύει σε ορεινά χωριά της Δ. Μακεδονίας για να προλάβει τα χειρότερα, διότι κεί υπάρχουν μεγάλες παραγωγές γαλακτοκομικών!!!

Έλληνες υπομονή! Μια καταιγίδα είναι θα περάσει, ας ευχηθούμε να μην εξελιχθεί σε «κατρίνα» η άλλου είδους τυφώνα, αφήνοντας, συντρίμμια, στάχτες και θύματα στο περασμά του, μέχρι ο ουρανός να γίνει και πάλι καθαρός ξάστερος «γαλάζιος», χωρίς σύννεφα!

Η ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου για τα δυο χρόνια διακυβέρνησης το 1983 ήταν ιστορική σε όγκο και παλμό. Επειδή το βιντεο της ομιλίας αυτής δεν έχει ήχο, ας απολαύσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μια προεκλογική ομιλία του Ανδρέα στο Σύνταγμα 2 χρόνια αργότερα για να μάθουν πως πανηγυρίζουν.

Αφιερωμένο σε όλους τους δήθεν-αριστερούς! Που είσαι Ανδρέα για να δεις πως γλεντούν οι Συριζαίοι!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα