29 Μαρτίου 2024 / 3:08 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:08 πμ

Δυο στους τρεις Γάλλους θέλουν τον Φιγιόν εκτός «κούρσας» για την Προεδρία

από fimotro

Περίπου δύο στους τρεις Γάλλους ψηφοφόρους επιθυμούν ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές, να αποσύρει την υποψηφιότητα του, έπειτα από το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του, η οποία κατηγορείται ότι εισέπραττε χρήματα από το γαλλικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση, που έγινε με δείγμα 1.004 ψηφοφόρων και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε πως επιθυμεί να αποσύρει ο Φιγιόν την υποψηφιότητα του.

Το ποσοστό είναι 3% χαμηλότερο σε σχέση με έρευνα της ίδιας εταρείας που διεξήχθηκε πριν δύο εβδομάδες.

Με βάση τα αποτελέσματα, το 70% των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων, του κόμματος του Φιγιόν, επιθυμεί να διατηρήσει την υποψηφιότητα του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς επέμεινε την Παρασκευή ότι δεν θα εγκαταλείψει την κούρσα, αν και είχε δηλώσει πως θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, αν τεθεί ο ίδιος υπό επίσημη έρευνα για την εικονική απασχόληση της συζύγου του.

Το περιθώριο λάθους της έρευνας είναι +/- 3.1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα