16 Απριλίου 2024 / 8:20 μμ
16 Απριλίου 2024 / 8:20 μμ

Δραγασάκης: Η πιστοληπτική γραμμή δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης

από fimotro

«Η κυβέρνηση επιλέγει την αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Υπογράμμισε ότι «η πιστοληπτική γραμμή δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης» και εξήγησε ότι «πιστοληπτική γραμμή σημαίνει νέους όρους, αλλά και αβεβαιότητα και απροσδιοριστία για το μέλλον».

Σημείωσε ότι «τα επιτόκια για τα ελληνικά ομόλογα σήμερα βρίσκονται σε επίπεδα προ κρίσης. Αυτό αποτυπώνει ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα για τη χώρα. Χτίζουμε πάνω σε αυτήν την προοπτική, οφείλουμε όμως να είμαστε θωρακισμένοι ως χώρα».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως ήδη η κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία «μαξιλαριού ασφαλείας» γύρω στα 18 δισ. ευρώ για μετά τη λήξη του προγράμματος χρηματοδοτικής υποστήριξης του ESM, εκ των οποίων τα 9 δισ. ευρώ αναμένονται από τον ESM και τα υπόλοιπα 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τις δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές.

Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι «στην Ευρώπη υπάρχει ένα πολυκεντρικό σύστημα. Η πλειονότητα των δυνάμεων στηρίζει την προσπάθειά μας για έξοδο από τα μνημόνια. Υπάρχουν όμως και μειοψηφίες που δεν θα επιθυμούσαν αυτήν την προοπτική. Απέναντι σε αυτές δίνουμε διαρκή μάχη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα