29 Μαρτίου 2024 / 7:26 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 7:26 πμ

ΔΝΤ: Στόχος μας είναι να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα

από fimotro
Δεν έχω ημερομηνία για την επόμενη αποστολή στην Αθήνα, αλλά είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους, τόνισε ο Gerry Rice ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Τα θέματα συζήτησης δεν είναι νέα, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Εστιάζουμε στο πώς θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί «επί της αρχής» και εξαρτάται από δυο διαστάσεις: Πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και την ελάφρυνση χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι αναμένονταν το Ταμείο να πάρει θέση Φεβρουάριο αρκέστηκε να πει ότι «δεν έχω νέα να σας πω. Τα πάντα εξαρτώνται από την πρόοδο στις συζητήσεις στα δυο θέματα που προανέφερα. Αυτό δεν έχει αλλάξει».

Θύμισε ότι στη Συνάντηση Τσίπρα – Λαγκάρντ επισημάνθηκε η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις. Σε ότι αφορά το χρέος οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Η απόφαση του Eurogroup επιτάχυνε τις συζητήσεις για το χρέους», εκτίμησε. «Δουλεύουμε με τους εταίρους για πρόοδο το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχω ημερομηνία για το πότε θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι το Ταμείο πάντα δουλεύει προς όφελος των κρατών-μελών του με όποιο τρόπο είναι πρόσφορος: με την οικονομική ανάλυση, κάποιες φορές με οικονομικούς πόρους αλλά και με τεχνική βοήθεια.

«Στόχος είναι να υπηρετήσουμε τη χώρα μέλος. Αυτός είναι πάντα ο στόχος. Ακόμα και στην ευρωζώνη υπάρχουν χώρες που υπήρξε χρηματοδοτική βοήθεια και όταν αυτή τελείωσε το ΔΝΤ συνέχισε να βοηθά με οικονομικές αναλύσεις και τις επιθεωρήσεις στο πλαίσιο του ‘άρθρου 4’», συμπλήρωσε και φωτογράφισε ότι με την ίδια λογική θα κινηθεί και στην περίπτωση της μετα-μνημονιακής Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα