29 Μαρτίου 2024 / 2:16 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:16 πμ

ΔΝΤ: Επιμένουμε στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

από fimotro

To διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου για να πάρει την τελική απόφαση για την ενεργοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο Τζ. Ράις εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπενθύμισε ότι η απόφαση στηρίζεται σε δυο σκέλη: τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες γίνεται πρόοδος και την ελάφρυνση χρέους που θα κάνει βιώσιμο το χρέος. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και για τα δυο σκέλη όταν τα έχουμε θα πάμε στο Δ.Σ. του Ταμείου, συμπλήρωσε.

Ελλάδα και ευρωπαϊκοί θεσμοί φαίνεται πως είναι κοντά στο τέλος της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM και περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, δήλωσε.

Εχουμε κάνει πολύ πρόοδο στο θέμα του χρέους αν κοιτάξεις πίσω στο 2015. Όμως δεν έχουν καλυφθεί όλες οι διαφορές και δουλεύουμε σκληρά για καλό αποτέλεσμα στο θέμα ώστε η χώρα να συνεχίσει τη διατηρήσιμη ανάπτυξη.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα