25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

ΔΝΤ: Δεν «βλέπει» συμφωνία αύριο – Χρειάζεται περισσότερη δουλειά

από fimotro

Μειωμένες προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στο αυριανό Eurogroup έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.
Ερωτηθείς για το αν θεωρεί πιθανή μία θετική έκβαση στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Μάλτα ο Τζέρι Ράις αρνήθηκε να εικάσει για το πότε θα επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες σημειώθηκε πρόοδος ωστόσο “παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά ζητήματα”, τα οποία αρνήθηκε να διευκρινίσει.
“Ελπίζουμε η αποστολή του ΔΝΤ να επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα, όμως θα επαναλάβω ότι και πάλι χρειάζεται περισσότερη δουλειά”, δήλωσε.
“Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις”, είπε και επικαλέστηκε τις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα η Κριστίν Λαγκάρντ. “Θέλουμε να δούμε πρόοδο στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων και αξιόπιστη ελάφρυνση χρέους. Η θέση αυτή δεν έχει αλλάξει”.
Ερωτηθείς για το αν το ΔΝΤ βλέπει δημοσιονομικό κενό για το 2018 ο κ. Ράις είπε ότι δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει και επανέλαβε ότι δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις.
Σε άλλο σημείο της ενημέωσης, ο κ. Ράις δήλωσε ότι “πρέπει να δούμε τις μεταρρυθμίσεις για να δούμε ποια θα είναι η αντίστοιχη ελάφρυνση χρέους” και επανέλαβε ότι για να γίνει εισήγηση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ περί συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα, “θα πρέπει να πληρούνται οι δύο αυτοί πυλώνες, αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και δέσμευση στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα