29 Μαρτίου 2024 / 5:12 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:12 μμ

ΔΝΤ: Δεν έχει εκπληρωθεί ο όρος για επαρκή ελάφρυνση του χρέους

από fimotro

Δεν έχει εκπληρωθεί ακόμα ο όρος για επαρκή ελάφρυνση του χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, αναφέρει σχετικά με την Ελλάδα επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπστφελντ.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit σχολιάζει ότι «η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το ΔΝΤ νέο δάνειο στην Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκή πρόοδο στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί».

Να σημειώθεί ότι η οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο Πέμπτη στο Νταβός με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και με τον επίτροπο για θέματα Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα