16 Απριλίου 2024 / 10:53 μμ
16 Απριλίου 2024 / 10:53 μμ

Διχασμένη η Γαλλική δεξιά – Φιγιόν 66% – Ζιπέ 34%…

από fimotro

lepenΜε πολύ μεγάλη άνεση, όπως αναμενόταν, κέρδισε πολύ καθαρά τον Ζιπέ ο Φιγιόν και με διαφορά 32% θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος για την Γαλλική Δημοκρατία απο τα κόμμτα της δεξιάς. Σύμφωνα με τα exit polls ο Φιγιόν κερδίζει με 66% με τον Ζιπέ να παίρνει το 34% των ψήφων. Τώρα ο Φιγιίον θα πρέπει να σχεδιάσει την στρατηγική του απέναντι στην Λεπέν. Γιατί στην πραγματικότητα αυτή είναι η αντίπαλός του.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τεράστιες μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία, και χρησιμοποιεί συχνά το μεταρρυθμιστικό παράδειγμα του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ. Μεταξύ άλλων τη διευκόλυνση των απολύσεων, θέσπιση ανώτατου ορίου στα επιδόματα ανεργίας, κατάργηση του 35ωρου, ψήφιση νόμου κατά του μπουρκίνι, κατάργηση της δυνατότητας των ομοφυλοφίλων που υιοθετούν παιδιά κ.α. ενώ έκανε λόγο για περικοπή 500.000 θέσεων εργασίας από τον δημόσιο τομέα, για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και περιστολή των κρατικών δαπανών.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Φιγιόν θέλει σύσφιξη των σχέσεων της Γαλλίας με τον Πούτιν και βελτίωση των σχέσεων με το Ιράν.

Στον πρώτο γύρο των προκριματικών κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 44% ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ, που θεωρούνταν φαβορί μόλις 28% και ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί 21%. Ωστόσο το ερώτημα για την κεντροδεξιά της Γαλλίας, είναι αν ο υποψήφιος της μπορέσει να επικρατήσει στην κούρσα με την Μαρίν Λε Πεν, καθώς σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις ο Αλέν Ζιπέ, θεωρείτο ισχυρότερος έναντι της σκληρής κυρίας του Εθνικού Μετώπου.

Το θέμα τώρα είναι ότι η Γαλλική δεξιά είναι διχοτομημένη και πλέον η Λεπέν ευελπιστεί σε ψήφους από τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που ψήφισαν τον Σαρκοζί και τον Ζιπέ και δεν θέλουν τον Ζιπέ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα