20 Απριλίου 2024 / 11:41 πμ
20 Απριλίου 2024 / 11:41 πμ

Δικηγόρος Πουτζντεμόν: Βρίσκεται στο Βέλγιο, εξετάζουμε όλες τις επιλογές

από fimotro

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν βρίσκεται στις Βρυξέλλες τις τελευταίες ώρες όπως επιβεβαίωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών και σήμερα ο δικηγόρος του με δηλώσεις του σε τοπικό ραδιόφωνο.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος Paul Bekaert δήλωσε ότι ο Πουτζντεμόν δεν κρύβεται ωστόσο δεν αρνήθηκε ότι ενδεχομένως θα ζητήσει άσυλο από τη χώρα.

“Έχει πλήρη δικαιώματα εδώ, δεν υπάρχει καμία κατηγορία αυτή την στιγμή”, είπε ο Bekart, ενώ ερωτηθείς αν θα ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο σημείωσε ότι εξετάζονται όλες οι επιλογές, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής του Βελγίου, Theo Francken, είχε χαρακτηρίσει “μη ρεαλιστικό” το αίτημα για άσυλο ενώ σύμφωνα με τον ίδιο οι Καταλανοί υπουργοί ενδέχεται να ζητήσουν άσυλο στο Βέλγιο, προσθέτοντας πάντως ότι εκτιμά πως δεν θα είχαν μια “δίκαιη δίκη” και στην Ισπανία.

Αρκετοί αναλυτές είχαν δει τις δηλώσεις του Francken ως μια πρόσκληση προς την καταλανική ηγεσία να ζητήσει άσυλο από το Βέλγιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα