24 Απριλίου 2024 / 7:11 πμ
24 Απριλίου 2024 / 7:11 πμ

Δικαστές και Εισαγγελείς κατά της Κομισιόν για τον Γεωργίου!…

από fimotro

Σκληρή απάντηση στις Βρυξέλλες και την Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ έδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Στην ανακοίνωσή τους οι Δικαστές και Εισαγγελεός σημειώνουν ότι «οι Ελληνες δικαστές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες, χωρίς να έχει καμιά σημασία η ειδική σχέση που μπορεί αυτοί να έχουν με υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Αναφερόμενη στον σχολιασμό της καταδίκης Γεωργίου από την Κομισιόν, η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «η ορθή ερμηνεία και η εφαρμογή των νόμων ανατίθενται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις και προτροπές».

Η ΕΔΕ παραπέμπει σε προ έτους ανακοίνωσή της, στην οποία κατήγγειλε «ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ» και υπογραμμίζει ότι πλέον «παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις».

Καταλήγοντας η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη-μέλη μπορεί να αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης κατά την Κομισιόν, «η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων στη χώρα μας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα