24 Απριλίου 2024 / 12:10 μμ
24 Απριλίου 2024 / 12:10 μμ

Δικαστές και Εισαγγελείς: Η Θάνου υπέπεσε σε θεσμικό ατόπημα

από fimotro

Θεσμικό ατόπημα και νομικό σφάλμα χαρακτηρίζει την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, ότι ήταν μη νόμιμο το αίτημα για αφαίρεση της δικογραφίας της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς, ο εκπρόσωπος Τύπου δικαστών και εισαγγελέων, Χαράλαμπος Σεβαστίδης. «Η κα Θάνου υπέπεσε σε θεσμικό ατόπημα και νομικό σφάλμα», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

«Είναι ανεπίτρεπτο εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας να παρεμβαίνει σε ένα ζήτημα που έχει ανατεθεί στην Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών, να αποφασίσει δηλαδή η ανάκριση να γίνει από έναν εμπειρότερο δικαστή, από τον εφέτη ανακριτή», υπογράμμισε ο κ. Σεβαστίδης, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει από το 1950. «Το συνδέουν με μια προσπάθεια να κουκουλωθεί το σκάνδαλο. Στις υποθέσεις της Χρυσής Αυγής και της Siemens, δηλαδή, κουκουλώθηκαν υποθέσεις; Είναι συκοφαντίες αυτά», πρόσθεσε. Ο κ. Σεβαστίδης παρείχε κάλυψη στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, σχετικά με τους μάρτυρες της δικογραφίας: «Είχε τη νομική δυνατότητα να τους χαρακτηρίσει προστατευόμενους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα