29 Μαρτίου 2024 / 1:48 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:48 πμ

Δικαιούχοι και προθεσμίες για δωρεάν κουπόνια σε λαϊκές αγορές

από fimotro

Έως τις 10 Νοεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι δικαιούχοι για τη δωρεάν διάθεση κουπονιών για αγορές προϊόντων από τις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία αφορά περισσότερες από 1.000 οικογένειες, που έως πρόσφατα εισέπρατταν το επίδομα Απροστάτευτου Τέκνου (το οποίο καταργήθηκε τον Μάιο του 2017) όπως αυτές είναι καταγεγραμμένες στα μητρώα των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης.

Οι δικαιούχοι, κάτοχοι των κουπονιών, θα μπορούν με την απλή επίδειξη των κουπονιών τους να εφοδιάζονται δωρεάν με προϊόντα (τρόφιμα, ρούχα, είδη οικιακής χρήσης), που πωλούνται στις λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης.

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών που θα παραλαμβάνουν τα κουπόνια θα μπορούν στη συνέχεια να τα εξαργυρώνουν, εισπράττοντας το αντίτιμο της αξίας τους σε ευρώ.

«Διαθέτουμε το ποσό των 200.000 ευρώ, αγγίζουμε δηλαδή το ανώτατο όριο του 25% από τον ειδικό λογαριασμό του ημερήσιου τέλους που πληρώνουν οι πωλητές λαϊκών αγορών, όπως το ορίζει ο νόμος για την ενίσχυση κοινωνικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των πωλητών των λαϊκών αγορών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας, ενίσχυσαν την προσπάθειά μας και είμαι σίγουρος ότι με τον ίδιο σθεναρό τρόπο θα στηρίξουν και την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, Κώστας Γιουτίκας.

Εκτός από την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης δήμου του νομού Θεσσαλονίκης, απόφαση του αρμόδιου δήμου για τη χορήγηση-διακοπή του επιδόματος «Απροστάτευτων Τέκνων» και φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Η χρηματική αξία των κουπονιών που θα διατεθούν σε κάθε δικαιούχο θα καθοριστεί με βάση τον τελικό αριθμό των δικαιούχων που θα πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα και με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα