29 Μαρτίου 2024 / 1:56 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:56 μμ

Δικαίωση του Ηρακλή από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ!

από fimotro

Απίστευτα και όμως… ελληνικά είναι τα ποδοσφαιρικά σενάρια που βλέπουμε να διαδραματίζονται μέρα με τη μέρα! Το απόγευμα της Τρίτης, ο Ηρακλής έλαβε την ομόφωνη θετική απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για την υπόθεση οφειλής στον πρώην ποδοσφαιριστή του, Νίκο Πουρτουλίδη.

Έτσι, οι «κυανόλευκοι» σε πρώτη φάση πανηγυρίζουν βλέποντας βάσιμα πλέον τις ελπίδες τους για ανατροπή της απόφασης της διοργανώτριας αρχής που τους είχε υποβιβάσει για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, το αίτημα της ΠΑΕ Λεβαδειακός να κριθεί αναρμόδιο το Διαιτητικό δικαστήριο δεν έγινε δεκτό.

Τον Ηρακλή εκπροσώπησε ο δικηγόρος Δημήτρης Καρπετόπουλος, ενώ τον Λεβαδειακό και τη Λίγκα οι Αλέξης Κούγιας και Δημήτρης Βαγιάκος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ποδοσφαιριστής που είχε προσφύγει κατά του Ηρακλή δεν παραβρέθηκε στην εκδίκαση, όμως διαβιβάστηκε η επιστολή του με την οποία δηλώνει πως έχει εξοφληθεί από την κυανόλευκη ΠΑΕ.

Επιστρέφουν οι βαθμοί το βλέμμα στο φάκελο

Ετσι λοιπόν, σε πρώτη φάση επιστρέφονται οι τρεις βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί από τον Ηρακλή για μη νόμιμη εξόφληση του ποδοσφαιριστή, ωστόσο ο «γηραιός» δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την παραμονή του στη Λίγκα, καθώς θυμίζουμε πως δεν έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ (σε πρώτο και δεύτερο βαθμό).

Με βάση τους κανονισμούς και αφού ο φάκελος του Ηρακλή κρίθηκε ελλιπής, οι «κυανόλευκοι» γνωρίζουν πως θα πρέπει να λύσουν ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα αναμένεται να προσφύγουν εκ νέου κατά της απόφασης, όταν η Σούπερ Λιγκ εφαρμόσει -αυτή τη φορά- τη συγκεκριμένη απόφαση για να υποβιβάσεις τους Θεσσαλονικείς.

Η ανακοίνωση: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, Τρίτη 6/6/2017, με την υπ΄ αριθμόν 63/2017 απόφασή του, έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής και ακύρωσε την από 24/5/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Super League αναφορικά με την αφαίρεση από την προσφεύγουσα τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 σε εκτέλεση της υπ΄ αριθμόν 2/2017 απόφασης του Δ.Δ.Π.ΕΠΟ και σε ανάκληση προγενέστερης αποφάσεώς του της 31/1/2017 (περί επιστροφής στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ τριών βαθμών).

Εφτασαν μέχρι τον υπουργό

Χαρακτηριστικό της μάχης που δίνουν όλες αυτές τις μέρες οι άνθρωποι του Ηρακλή είναι πως αντιπροσωπεία των μελών του που απαρτίζουν την επιτροπή πρωτοβουλίας για την σωτηρία του συλλόγου, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και κράτησε κάτι περισσότερο από μία ώρα. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα του συλλόγου, τα οποία έχουν την… υπογραφή του Σπύρου Παπαθανασάκη.

Επίσης, ο κ. Βασιλειάδης, ενημερώθηκε για την απόφαση που έλαβαν οι ομάδες της Λίγκας, με την οποία υποβιβάστηκε ο Ηρακλής και παρέμεινε στη θέση του ο Λεβαδειακός, όπως είχε συμβεί και πάλι πριν από μερικά χρόνια.

Το παρών από πλευράς Ηρακλή έδωσαν οι Λάκης Παπαϊωάννου, Φώτης Θέος και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Την Τετάρτη οι εφέσεις ΠΑΟ και Ολυμπιακού

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ την Τετάρτη (7/6, 17:00) θα εξετάσει η Επιτροπή Εφέσεων της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τις εφέσεις που έχουν καταθέσει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εναντίον των πρωτόδικων αποφάσεων του αθλητικού δικαστή, για τον αγώνα των «πρασίνων» με τον ΠΑΟΚ (πλέι οφ) και την υπόθεση των «ερυθρόλευκων» με τον Πλατανιά.

Ως γνωστόν, το δικαιοδοτικό όργανο της Σούπερ Λιγκ επέβαλε στην αθηναϊκή ομάδα για τη διακοπή του αγώνα με τον «Δικέφαλο» τιμωρία -3 βαθμών από τη βαθμολογία των πλέι οφ και -2 από το πρωτάθλημα της νέας περιόδου, τιμωρία της έδρας για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 41.500 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για τρεις αγωνιστικές, αφού ο αθλητικός δικαστής έκρινε πως υπήρξε χρήση βίας εναντίον μελών της αποστολής του Πλατανιά, αλλά χωρίς τραυματισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα