20 Απριλίου 2024 / 10:41 πμ
20 Απριλίου 2024 / 10:41 πμ

«Δικαίωμά μου» απαντά ο Τραμπ για τη διαρροή απόρρητων στη Ρωσία

από fimotro

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε το γεγονός πως ήθελε να μοιραστεί με Ρώσους αξιωματούχους πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την τρομοκρατία, ισχυριζόμενος πως είχε «κάθε δικαίωμα» να το κάνει.

«Ως πρόεδρος, ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία, που είχα κάθε δικαίωμα να κάνω, γεγονότα που αφορούν στην τρομοκρατία και στην ασφαλή πτήση των αερογραμμών», ανέφερε σήμερα ο Τραμπ σε μια σειρά tweets. Όπως πρόσθεσε, το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και επειδή θέλει η Ρωσία «να εντείνει κατά πολύ τον αγώνα της κατά του ΙΚ και της τρομοκρατίας».

Οι αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ ήρθαν αφότου οι σύμβουλοί του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής έτρεξαν σήμερα το πρωί να περιορίζουν την πολιτική ζημιά από ρεπορτάζ της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος αποκάλυψε στον υπουργό Εξωτερικών και το Ρώσο πρέσβη απόρρητες πληροφορίες από πηγή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σχετικά με σχέδια του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τραμπ ήδη προσπαθούσε να αποκρούσει ερωτήματα σχετικά με την απόλυση του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι, εν μέσω έρευνας για πιθανή συνωμοσία συνεργατών του με τη ρωσική πλευρά για να υπονομεύσουν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, σημειώνει το Bloomberg.

Η «ιστορία που βγήκε σήμερα ως ρεπορτάζ είναι ψευδής», δήλωσε στο μεταξύ ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα ασφαλείας, Χ.Ρ. ΜακΜάστερ, υποστηρίζοντας ότι «ήμουν στο δωμάτιο. Δεν συνέβη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα