28 Μαρτίου 2024 / 9:14 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 9:14 μμ

Διαψεύδει τη Bild ο Τζανακόπουλος για τα σενάρια άρνησης της δόσης χωρίς χρέος

από fimotro

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διέψευσε δημοσίευμα της γερμανικής Bild που ανέφερε ότι η Ελλάδα θα αρνηθεί την επόμενη δόση εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους.

“Δεν είναι αλήθεια”, δήλωσε στο Reuters ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι “θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου”.

Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της. Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο. Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα