19 Απριλίου 2024 / 2:06 μμ
19 Απριλίου 2024 / 2:06 μμ

Δεν υπήρξε διαρροή εγγράφων της ΤτΕ από τους Anonymus…

από fimotro

Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος με αφορμή την υποτιθέμενη διαρροή αρχείων της τράπεζας από τους Anonymous Greece.

“Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος”, εξηγεί η τράπεζα.

Χθες, έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος ισχυρίζονται ότι διέρρευσαν οι Anonymous Greece, προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι θα ακολουθήσουν πολλά άλλα.

Σε ανάρτησή τους στο facebook αναφέρουν ότι οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω τών μεγάλων μεγεθών τους και παραθέτουν το link της πρώτης διαρροής.

Οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει για αυτή την “επίθεση” αναφέροντας χθες στο facebook: “Αρχεία (10 GB) από κυβερνητικούς servers θα γίνουν διαρροή αύριο. Θα ανεβάσουμε links για το κατέβασμα τους. Έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα κατεβάσει”.

Ωστόσο τα έγγραφα που περιέχονται στο αρχείο είναι επίσημες εκδόσεις της τράπεζας σε ελληνικά και αγγλικά, Πράξεις του διοικητή (εποχής Γκαργκάνα), πίνακες μερισμάτων, δελτία Τύπου ή χρηστικά κείμενα τα οποία χρονολογούνται ακόμη και πριν από 15-16 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα