29 Μαρτίου 2024 / 1:59 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:59 μμ

Διαδηλωτές σε όλες τις ΗΠΑ ζητούν να αποπεμφθεί ο Ντόναλντ Τραμπ

από fimotro

Κρατώντας στα χέρια πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Διώξτε τον Τραμπ» οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της Νέας Υόρκης, του Όστιν, της Νέας Ορλεάνης, του Λος Άντζελες, του Σαν Φρανσίσκο και δεκάδων ακόμη μεγαλουπόλεων.

«Νομίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πλέον ανίκανος που βρέθηκε ποτέ στο Οβάλ Γραφείο», δήλωσε ένας διαδηλωτής στη Νέα Υόρκη μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος μέσω Twitter κατά του CNN και των παρουσιαστών της εκπομπής “Morning Joe” την περασμένη εβδομάδα.

Υποστηρικτές του Τραμπ, ωστόσο, διοργάνωσαν αντιδιαδηλώσεις και δεάκδες οπαδοί του προσπάθησαν στο Όστιν του Τέξας να καλύψουν με τις φωνές τους τα συνθήματα των αντιπάλων, ενώ ένας εξ’ αυτών που φορούσε μπλουζάκι με το σύνθημα «Η Χίλαρι στη φυλακή» γρονθοκόπησε έναν άλλο άνδρα, αν και δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.

Οι οργανωτές της «Πορείας για την Αποπομπή» θεωρούν ότι ο Τραμπ παραβίασε το σύνταγμα της χώρας και στην ιστοσελίδα τους έγραψαν: «Είναι η ώρα οι εκπρόσωποι του λαού στο Κογκρέσο να κάνουν τη δουλειά τους και να ξεκινήσουν τη διαδικασία αποπομπής του προέδρου».

Στο Όστιν εκατοντάδες διαδηλωτές τραγουδούσαν «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» μπροστά απ’ το Καπιτώλιο της Πολιτείας του Τέξας, όπου απηύθυνε μήνυμα στο πλήθος ο γερουσιαστής Αλ Γκριν. «Αν αγαπάτε τη χώρα σας, πρέπει να αγαπάτε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της δημοκρατίας. Βρίσκομαι σήμερα εδώ επειδή αγαπώ τη χώρα μου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε άλλους να παριστάνουν ότι είναι πιο πατριώτες από εμάς», είπε.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Pershing του Λος Άντζελες, όπου έγινε μια απ’ τις μεγαλύτερες πορείες κατά του προέδρου.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν κι ο 55χρονος καρκινοπαθής Άλεν Λίβενσον, ο οποίος μαζί με δύο φίλους του κρατούσε ένα τεράστιο πανό που ανέγραφε: «Παράνομη, διεφθαρμένη μαριονέτα.» Στο σημείο εμφανίστηκαν και δεκάδες οπαδοί του Τραμπ που κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Χτίσε το Τείχος, επίβαλε τον νόμο!».

Στη Νέα Υόρκη πλήθος συγκεντρώθηκε μπροστά στον ουρανοξύστη του Τραμπ στο Μανχάταν. Ορισμένοι αναγνώρισαν τις δυσκολίες της αποπομπής του προέδρου : «Είναι μια διαδικασία, που πιστεύω ότι θα πρέπει να ξεκινήσει και μετά θα δούμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ένας διαδηλωτής στο CBS.

Ένας οπαδός του Τραμπ εμφανίστηκε στο σημείο και εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο, αν και παραδέχθηκε ότι ο τελευταίος θα μπορούσε να σταματήσει να ασχολείται τόσο πολύ με το Twitter.

Ο Τραμπ εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση στα ΜΜΕ αναρτώντας στο Twitter ένα βίντεο-παρωδία όπου εμφανίζεται να γρονθοκοπεί στο ρινγκ ενός αγώνα κατς έναν άνδρα, το πρόσωπο του οποίου είχε συμβολικά αντικατασταθεί από το λογότυπο του CNN.

Ο Τζον Μεράντα, που έδωσε ως τώρα το παρόν σε πέντε πορείες κατά του Τραμπ, δήλωσε ανήσυχος με τις περικοπές δισεκατομμυρίων δολαρίων του προγράμματος περίθαλψης, που προτείνουν οι Ρεπουμπλικανοί.

Ο Τραμπ πέρασε το Σαββατοκύριακο πιέζοντας να περάσει ο νόμος που θα αντικαταστήσει το Obamacare.

Συντηρητικοί και μετριοπαθείς ρεπουμπλικάνοι άσκησαν πιέσεις προς διαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις όσον αφορά στο νομοσχέδιο τις τελευταίες ημέρες, παρότι ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ αναζητούσε συναίνεση. Οι μεν θέλουν περισσότερα δικαιώματα για τους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα, οι δε δίνουν μάχη για να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα