28 Μαρτίου 2024 / 10:04 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 10:04 μμ

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ζητά και ο Ν. Νικολόπουλος

από fimotro

Σύμφωνος με την πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, αναφορικά με την ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, δηλώνει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο «τα δύο συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αθροιστικά έφτασαν σε συμμετοχή 2.000.000 διαδηλωτές και ήταν ομόθυμη η πατριωτική απαίτηση να μην δεχθεί η κυβέρνηση, στις διαπραγματεύσεις για την ονοματοδοσία του κρατιδίου των Σκοπίων, το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του».

Κατόπιν τούτου ο Νίκος Νικολόπουλος υποστηρίζει ότι «ο λαός απεφάνθη, ζητώντας να μην γίνει η οποιαδήποτε παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Αν, παρ΄ ελπίδα, οι κυβερνώντες έκαναν άλλη “ανάγνωση” της βούλησης του κυρίαρχου λαού, ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους» και εκφράζει την πρότασή του για δημοψήφισμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δημοψήφισμα και στην κάλπη, μετά το δημοψήφισμα στο Σύνταγμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα