24 Απριλίου 2024 / 12:31 μμ
24 Απριλίου 2024 / 12:31 μμ

Δημοσκόπηση του ARD: Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της Μέρκελ

από fimotro

Αρνητικές εντυπώσεις στους Γερμανούς ψηφοφόρους άφησε το τηλεοπτικό debate μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς με τον ηγέτη των σοσιαλοδημοκρατών (SPD) να πληρώνει το τίμημα.

Όπως δείχνει η εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Infratest dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD, οι συντηρητικοί (CDU/CSU) της Ανγκελα Μέρκελ διεύρυναν το προβάδισμά τους έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, παραμένοντας σταθερά στο 37% καθώς την ίδια στιγμή το SPD έχασε δύο μονάδες και έπεσε στο 21%.

Πρόκειται μάλιστα για το χαμηλότερο ποσοστό του από τις αρχές Ιανουαρίου. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 4-6 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.503 ψηφοφόρων, που σημαίνει ότι ήταν η πρώτη που έγινε μετά το ντιμπέιτ της Κυριακής.

Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει τρίτη δύναμη με ποσοστό 11% ενώ η ριζοσπαστική Αριστερά ακολουθεί με 10%, με άνοδο μίας μονάδας.

Αυξημένο κατά μία μονάδα, στο 9%, είναι επίσης το ποσοστό του φιλελεύθερου κόμματος FDP ενώ οι Πράσινοι διατηρούν το ποσοστό τους, στο 8%.

Σύμφωνα με αυτά τα ποσοστά, η AfD και το FDP θα μπουν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο αφού ξεπερνούν το όριο του 5%.

Λόγω του κατακερματισμένου πολιτικού τοπίου, μετά τις εκλογές θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί άλλος βιώσιμος κυβερνητικός συνασπισμός πέραν από αυτόν των συντηρητικών με το SPD.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα