20 Απριλίου 2024 / 12:03 μμ
20 Απριλίου 2024 / 12:03 μμ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12 μονάδων για τους συντηρητικούς της Μέρκελ

από fimotro

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ διευρύνουν την διαφορά τους με τους κεντρο-αριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στις 12 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση (Forsa) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ενώ απομένουν περίπου τέσσερις μήνες από την διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών.
Η δημοσκόπηση αυτή, που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL δίνει ποσοστό 38% στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και την Χριαστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) της Μέρκελ, από το 36% που είχαν πριν από μία εβδομάδα. Το SPD καταγράφει πτώση κατά 3 μονάδες στο 26%.
Η δημοσκόπηση αυτή, έγινε πριν από τη διεξαγωγή των σημαντικών τοπικών εκλογών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία που πραγματοποιήθηκαν στην Κυριακή και τις κέρδισε το CDU.
Σε άλλες δημοσκοπήσεις οι συντηρητικοί προηγούνται με 9-10 ποσοστιαίες μονάδες από τους σοσιαλιστές σε πανγερμανικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα