28 Μαρτίου 2024 / 3:29 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:29 μμ

Δημοσιεύματα: Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να «φάει» την Μέι -«Σαχλαμάρες» απαντά εκείνος

από fimotro

Η Μέι ελπίζει να σχηματίσει κυβέρνηση με τη στήριξη των 10 βουλευτών του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας. Κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους Συντηρητικούς. Κάποιοι υπουργοί την κάλεσαν να μην κάνει κυβερνητικό συνασπισμό με το DUP, προκειμένου να συνεχίσουν να τη στηρίζουν. Η Mail έγραψε ότι ο υπουργός Εξωτερικών ήδη ετοιμάζει τον εαυτό του για να γίνει ο διάδοχος της Μέι. Ομως, ο ίδιος απάντησε στην εφημερίδα χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα «σαχλαμάρες», μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι στηρίζει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό.

Ο Τζόνσον, σύμφωνα με συνεργάτες του, ξεκουράζεται στο Οξφορντσάιρ αυτό το σαββατοκύριακο. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι έχει δεχθεί πολλά μηνύματα πολιτικών, ανάμεσά τους και αρκετοί υπουργοί, που του ζητούν να σκεφτεί να διεκδικήσει την ηγεσία. Αλλά τους απάντησε καλώντας τους να δείξουν αφοσίωση στην πρωθυπουργό και προσθέτοντας ότι αυτό που του ζητούσαν θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση, γράφει ο Guardian.

Ομως, η θέση της Μέι φαίνεται ακόμη επισφαλής, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία με το DUP. Και ελάχιστοι από τους συναδέλφους του Τζόνσον αμφιβάλλουν για το αν θα είναι έτοιμος να πάρει θέση, αν η πρωθυπουργός αναγκαστεί να παραιτηθεί τους επόμενους μήνες, συνεχίζει ο Guardian.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα