24 Απριλίου 2024 / 9:08 πμ
24 Απριλίου 2024 / 9:08 πμ

Δεύτερο θύμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα!

από fimotro

Δεύτερο θύμα μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο καταγράφηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων  το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το δεύτερο θύμα όπως και το πρώτο εντοπίστηκε στην περιοχή της Αργολίδας και αφορά ηλικιωμένη γυναίκα που εμφάνισε τη λοίμωξη με βαριά συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα).

Την ίδια ώρα,ετοιμότητα και καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, διαπιστώθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζου, και του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητή χειρουργικής, κ. Θ. Ρόζενμπεργκ συμμετείχαν επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και

Τροφίμων, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι φορείς συμφώνησαν να παρακολουθούν το φαινόμενο και να εκδίδουν εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο, κάθε Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα