28 Μαρτίου 2024 / 3:28 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:28 μμ

Δεν θα ξανασηκώσει άγκυρα ο θρυλικός «Σκοπελίτης»

από fimotro

Το θρυλικό πλοίο «Εξπρές Σκοπελίτης» που συνδέει εδώ και πάνω από 30 χρόνια τις Μικρές Κυκλάδες (Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια) κλείνει τον κύκλο της ζωής του και ετοιμάζεται να ρίξει άγκυρα οριστικά τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Από τις 27 Μαρτίου έχει ήδη επιστρέψει στα τακτικά του δρομολόγια και οι πληροφορίες του naxospress.gr αναφέρουν ότι θα ταξιδέψει όλη την καλοκαιρινή σεζόν και θα σταματήσει οριστικά στις 31 Οκτωβρίου 2017.

Ήδη η εταιρία, Μικρές Κυκλάδες ΝΕ, της οικογένειας Σκοπελίτη αναζητεί την επόμενη ημέρα. Η βασική αιτία έχει να κάνει με τη λήξη της σύμβασης που υπάρχει με το κράτος. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία θα μείνει στη γραμμή με νέο πλοίο.

Οι Μικρές Κυκλάδες είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που περνά από πατέρα και γιο και σήμερα τη διαχειρίζεται ένας από τους καπετάνιους του πλοίου, ο Γιάννης Σκοπελίτης.

Το 2013, η πλοιοκτήτρια εταιρεία στην οποία ανήκει ο «Σκοπελίτης», κέρδισε το βραβείο για την ακτοπλοϊκή εταιρεία της χρονιάς από τη Lloyd’s.

«Είναι μια ηθική ικανοποίηση, που σου δίνει ώθηση να συνεχίσεις. Έχουμε τιμηθεί και από τις κοινότητες όλων των Μικρών Κυκλάδων, από συλλόγους, καθώς και από τους δήμους Αμοργού και Νάξου» είχε δηλώσει στο «Βήμα» κ. Σκοπελίτης σχετικά με τη βράβευση από τη Lloyd’s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα