29 Μαρτίου 2024 / 10:51 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 10:51 πμ

Δεν θα εγκριθεί η δόση, εάν δεν κλείσουν τα 3 προαπαιτούμενα!

από fimotro

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην εγκριθεί στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας η δόση 5,7 δισ ευρώ, καθώς σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, παραμένουν ανοιχτά τρία βασικά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Τα εν λόγω ανοιχτά ζητήματα συνίστανται στην δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, στην απόφαση του ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό αλλά και την πρόοδο όσον αφορά το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Συγχρόνως τόνισε ότι οι θεσμοί θα κληθούν να αποφασίσουν κατά πόσο συνεχίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χωρίς εμπόδια και αυτοί θα δώσουν το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση αυτού του προαπαιτούμενου.

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την εξέλιξη της υπόθεσης τεχνική και δήλωσε πως «οι θεσμοί θα δουν πόσο μακριά έχουμε πάει, ενδεχομένως να είναι έτοιμοι για τη Δευτέρα, ενδεχομένως και όχι».

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε ότι το θέμα της επιτήρησης μετά το πρόγραμμα είναι αντικείμενο διασυνδεδεμένο με την τρέχουσα συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το αν και κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει προληπτική γραμμή πιστώσεων ή κάποιου άλλου είδους διευθέτηση. Εξήγησε δε ότι το κατά πόσο θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης μετά την λήξη του προγράμματος είναι θέμα της Ελλάδας καθώς μόνο η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα