16 Απριλίου 2024 / 1:33 μμ
16 Απριλίου 2024 / 1:33 μμ

Δεν δίνει ο Κοντονής… αναβολή στο «αναβολόσημο»

από fimotro

Απέκλεισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής το αίτημα του δικηγορικού κόσμου για αναστολή της εφαρμογής του «αναβολόσημου», ενώ παρέτεινε μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου τις εργασίες της ομάδας εργασίας η οποία είχε συσταθεί για την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου πριν από δύο χρόνια και όφειλε να έχει περατώσει το έργο της από τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Για να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη καθυστέρηση, «εφευρέθηκε» το «αναβολόσημο» το οποίο κυμαίνεται από 20 έως 50 ευρώ και απαιτείται στις δίκες που οι δικηγόροι ζητούν την αναβολή εκδίκασης τους, ενώ παράλληλα αυξήθηκε το μεγαρόσημο και αναπροσαρμόστηκαν όλα τα τέλη, τα παράβολα, καθώς και τα δικαστικά έξοδα που επιβάλλονται στην πολιτική, διοικητική και ποινική Δικαιοσύνη.
Η αναβολή εφαρμογής του αναβολόσημου, που απορρίφθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζητήθηκε από τους δικηγόρους «μέχρι την οριστική ρύθμιση των πρακτικών δυσχερειών προκειμένου να αποφευχθεί η δεδομένη σύγχυση που θα προκληθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα