19 Απριλίου 2024 / 11:29 μμ
19 Απριλίου 2024 / 11:29 μμ

Δεν βρίσκεται με τίποτα λύση στην επιλογή επικεφαλής του ΤΧΣ

από fimotro

Ιδιαίτερα προβληματική εμφανίζεται η κατάσταση σε ότι αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ακόμη δεν έχει εκλέξει CEO. Χαρακτηριστικό του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους συστημικών τραπεζών είναι το γεγονός πως στην πρόσφατη επίσκεψη της κ. Νουί στην Αθήνα δεν είχε προγραμματισθεί καμία συνάντηση με την επικεφαλής του SSM και της διοίκησης του Ταμείου. Η σιδηρά κυρία του SSM μόνον τυχαία συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Γ. Μιχελή, επειδή ο τελευταίος ήταν καλεσμένος στο γεύμα που παράθεσε ο διοικητής της ΤτΕ κ. Στουρνάρας.
Ο SSM δε φαίνεται να κρύβει την ενόχλησή του που το ΤΧΣ δεν έχει μέχρι τώρα αποκτήσει CEO. Ομως το ισχυρό selection panel του Ταμείου, που έχει και την αρμοδιότητα για την επιλογή του CEO αποτελεί επιλογή των Θεσμών.
Στις 10 Μαρτίου έληξε η περίοδος υποψηφιοτήτων για τη θέση του CEO του Ταμείου.
Οι υποψήφιοι όπως προαναφέρθηκε εγκρίνονται από το selection panel, δηλαδή από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Οι υποψήφιοι
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στην επόμενη φάση του διαγωνισμού πέρασαν ο κ. Χ. Στράτος που αποτελεί μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου, ο κ. Τουρέ που είναι αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, ο κ. Ερίκ Τουρέ αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, ο κ. Τάκης Δουμάνογλου γνωστός επενδυτικός τραπεζίτης, ενώ κόπηκε ο έταιρος υποψήφιος κ. Σπ. Παντελιάς στέλεχος της ΤτΕ που είχε χρηματίσει στέλεχος σε διάφορες εμπορικές τράπεζες.
Ο SSM θεωρεί πως με κάθε τρόπο προκειμενου το ΤΧΣ να παίξει τον ρόλο του ως βασικός μέτοχος συστημικών τραπεζών και ως θεματοφύλακας περιουσίας του Δημοσίου θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εκλογή διοίκησης. Το θέμα αυτό φαίνεται να απασχόλησε σε κάποιο βαθμό τις συζητήσεις που είχε στην Αθήνα η Ντανιέλ Νουί τουλάχιστον με την Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρουν κάποιες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα