19 Απριλίου 2024 / 10:11 πμ
19 Απριλίου 2024 / 10:11 πμ

Αγγελόπουλοι δεν βαρεθήκατε να γελοιοποιείται ο Ολυμπιακός από τον Σφαιρόπουλο και τον Ρόμπερτς;

από fimotro

Αλλεπάλληλα λάθη για μια ακόμη φορά των Αγγελόπουλων. Τόσα χρόνια και ακόμα κάνουν τα ίδια λάθη. Άφησαν τον ανεπαρκή Σφαιρόπουλο να επιλέξει Αμερικανούς με αποτέλεσμα να γελάει ο κόσμος με τις επιλογές του και ειδικά με τον Ρόμπερτς. Από όλους τους Αμερικανούς με τιμή κοντά στο 1 εκατ. δολάρια τον Ρόμπερτς διάλεξε ο προπονητής του Ολυμπιακού! Τον πιο άχρηστο με διαφορά δηλαδή. Άφησαν τον Σφαιρόπουλο για μια ακόμη χρονιά στον πάγκο του καταστρέφοντας όλο το ταλέντο και τους σουτέρ της ομάδας. Με μπάσκετ δεκαετίας… ’70 ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια και με κατεβασμένα τα χέρια από τον ΠΑΟ! Ο μετριότατος Πασκουάλ που τρώει τη μια φάπα μετά την άλλη στην Ευρωλίγκα κέρδισε πάλι τον χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων δέκα ετών. Δεν βάζουν μυαλό οι Αγγελόπουλοι και θα το πληρώσουν και φέτος πολύ ακριβά. Καθαρή ήττα του Ολυμπιακού με τους Αμερικανούς του να μην κάνουν ούτε για μπάσκετ αλάνας και τον Σφαιρόπουλο να ξεφτιλίζει την ομάδα σε ένα ακόμα ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟ με κορυφαίο των Λεκαβίτσιους. Τελικό σκορ 62-70 με περίπατο των πράσινων. Στις… τρομερές επιλογές του Σφαιρόπουλου ότι αντικατέστησε τους Χάκετ, Λοτζέσκι και Γκριν με τους… Ρόμπερτς και Τόμσον!!! Από αυτό και μόνο όσοι ξέρουν μπάσκετ καταλαβαίνουν πολλά.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό επικρατώντας για την Euroleague με 62-70. Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο συνεχόμενο «διπλό» στο ΣΕΦ και το πρώτο για τους «πράσινους» στη φετινή διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς ανώτερος έχοντας για κορυφαίους παίκτες τους Λούκα Λεκαβίτσιους (14π.), Τζέιμς Γκιστ (15π.) και Κέι Σι Ρίβερς (12π.). Για τον Ολυμπιακό ο μοναδικός που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο Γιάνις Στρέλνιεκς (18π.).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με πλουραλισμό στο σκοράρισμα βρέθηκε να προηγείται με 2-11 (4’). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έπαιζαν ίχνος άμυνας έχοντας δεχτεί καλάθι στις πέντε πρώτες κατοχές των αντιπάλων τους. Ειδικά Νικ Καλάθης και Ματ Λοτζέσκι (6π.) δημιουργούσαν πολλά προβλήματα και ο πρώην φόργουορντ των Πειραιωτών έκανε το 5-13 (6’). Η είσοδος των Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιάνις Στρέλνιεκς (5 γρήγορους πόντους) στη θέση των Μπράιαν Ρόμπερτς και Χόλις Τόμπσον, άλλαξε άρδην την κατάσταση και με 7-0 σερί μείωσαν για την ομάδα τους σε 12-13 (8’). Η εκπληκτική άμυνα του Μάντζαρη πάνω στον Παππά και ένα δικό του τρίποντο έβαλαν την ομάδα του μπροστά στο σκορ (17-16).

Η έναρξη της δεύτερης περιόδου είχε την ίδια εικόνα εικόνα με την έναρξη της πρώτης. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 0-9 (17-25, 14’) χάρη σε δύο μακρινά σουτ του Κέι Σι Ρίβερς, ενός αιφνιδιασμού του Λούκα Λεκαβίτσιους, αλλά και της καλής «πράσινης» άμυνας στο χαμηλό post.  Ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να αντιδράσει εκμεταλλευόμενος λάθη του αντιπάλου του κι έτσι μείωσε σε 25-27 (15’). Μετά από ένα τραγικής ποιότητας τρίλεπτο τα τρίποντα των Σίνγκλετον, Γκιστ και Παπαπέτρου διαμόρφωσαν το 30-35 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Τζέιμς Γκιστ σκόραρε 5 γρήγορους πόντους κι από την άλλη πλευρά ο Στρέλνιεκς με 2/2 συνεχόμενα τρίποντα κράτησε τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ (38-42, 25’). Ο Λετονός ήταν ο μοναδικός πρωταγωνιστής στο μισό γήπεδο (της επίθεσης) και με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε στους 44 πόντους (28’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο θα κρινόταν το ντέρμπι και οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα με πόντους από τα χέρια των Ρϊβερς και Γκέιμπριελ (49-56, 32’). Οι «πράσινοι» είχαν υπομονή στον τρόπο παιχνιδιού της ενώ στην άμυνα δυσκόλευαν το ήδη κακό μπάσκετ που έπαιζαν οι αντίπαλοί τους. Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν είχε λύσεις σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έκανε σωστά τα απλά πράγματα και βρέθηκε στο +12 (54-66, 36’) με 5 συνεχόμενους πόντους του Λεκαβίτσιους για να φτάσει στην εύκολη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε άμυνα κι επίθεση. Οι Πειραιώτες ειδικά στην επίθεση δε βλέποντα και φυσικά οι νικητές ήταν ανώτεροι σε δίποντα (40%-57%) και τρίποντα (26%-36%).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ:  Ο Λούκας Λεκαβίτσιους σε 19:42 είχε 14 πόντους (5/8δ., 1/2τρ., 1/1β.), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη.

Σπουδαίος και ο Τζέιμς Γκιστ (17:45) με 15 πόντους (2/4δ., 3/4τρ., 2/2β.), 6 ριμπάουντ κι ένα λάθος.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μπράιαν Ρόμπερτς δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το σκορ ήταν 47-44 στο τελεταίο λεπτό της τρίτης περιόδου και στο 32’ ήταν 49-56. Σε ένα τρίλεπτο μέσα «καθάρισε» ο Παναθηναϊκός.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Κέι Σι Ρίβερς πέτυχε 12 δύσκολους πόντους σε κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μακράν το φόλοου κάρφωμα του Γκέιμπριελ με το οποίο έκανε το 47-46. Πήδηξε πολύ ψηλά ο Αμερικανός..

TI ΠΕΤΑΝΕ:  Ο Ολυμπιακός τα πάντα. Τραγικό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός κάποια διαστήματα βιασύνης                                                                                            

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-35, 47-49, 62-70

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα