19 Απριλίου 2024 / 3:52 πμ
19 Απριλίου 2024 / 3:52 πμ

Δεν έδωσε ποτέ μίζες σε πολιτικούς, λέει τώρα ο Φρουζής!…

από fimotro

Αρνείται ότι έδωσε «μίζες» σε πολιτικούς ο Κωνσταντίνος Φρουζής, σε αποκλειστική του συνέντευξη, στην Καθημερινή της Κυριακής«Ποτέ δεν έδωσα χρήματα, όχι μόνο στον κ Γεωργιάδη αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό» δήλωσε χαρακτηριστικά το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης Novartis. Ο πρώην αντιπρόεδρος της πολυεθνικής εταιρείας υποστηρίζει ότι συνάντησε τον Αντώνη Σαμαρά μόνο μία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, με θέμα τις οφειλές του δημοσίου προς τις φαρμακευτικές εταιρείες. Για τον Παναγιώτη Πικραμμένο δήλωσε ότι τον είδε μόνο μία φορά στο Μέγαρο Μουσικής και ότι δεν τον συνάντησε ποτέ ξανά, όπως δεν έχει συναντήσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ούτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα σημειώνει ότι τον γνώρισε ως γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ και ότι είχε επαφές μαζί του ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο ακόμη δεν έχει κληθεί να καταθέσει, ενώ δηλώνει βέβαιος ότι αν είχε κληθεί θα είχε διαφωτίσει πολλές πτυχές της υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας επιβεβαίωσε ότι έλαβε δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπόθεση Novartis και τις δωροδοκίες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία, Ελληνες γιατροί και δημόσιοι αξιωματούχοι.

Τα αιτήματα για συνδρομή ελήφθησαν στο τέλος του περασμένου έτους και τον Γενάρη του 2018 και εξετάζονται, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην ελβετική δημόσια τηλεόραση RTS, και το Ελβετικό πρακτορείο Ειδήσεων το Σάββατο Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστσελίδας swissinfo οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της Novartis εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 3 δισ. ευρώ ενώ παρόμοιες πρακτικές στον τομέα της υγείας φαίνεται, όπως συμπληρώνει ο συντάκτης του άρθρου, επικαλούμενος ανθρώπους που σχετίζονται με τις έρευνες, να έχουν κοστίσει στη χώρα περίπου 23 δισ. ευρώ το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα