25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Δεκτή η ένσταση της Ελληνικό ΑΕ για τα 37 στρέμματα – Δεν είναι δάσος

από fimotro

Κλείνει, όπως όλα δείχνουν, το ένα από τα δύο ανοικτά μέτωπα για την ανάπτυξη του Ελληνικού καθώς η αρμόδια επιτροπή της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης δέχθηκε σήμερα την ένσταση που είχε καταθέσει η διοίκηση της Ελληνικό ΑΕ κατά απόφασης του δασάρχη Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένσταση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία. Συγκεκριμένα με 3 ψήφους υπέρ και 2 κατά. Με την απόφαση του δασάρχη, θεωρούνταν δασική έκταση περί τα 37 στρέμματα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου είχε υποστηρίξει πρόσφατα πως το συγκεκριμένο σημείο είναι το σημαντικότερο τμήμα του έργου. «Έχουμε σχεδιάσει το ολοκληρωμένο resort ξενοδοχείο 1.200 δωματίων, καζίνο, συνεδριακούς χώρους, που θα συνδέεται με γέφυρα με την παραλιακή οδό. Το κομμάτι αυτό είναι πολύ σημαντικό για το business plan που σχεδιάστηκε από διεθνείς συμβούλους και έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια. Δεν μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι και να το πας αλλού! Δεν είναι Legoland». Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε πως «δασική είναι μια περιοχή που έχει αναπτυχθεί με φυσικά αίτια».

Το σίριαλ για το Ελληνικό συνεχίζεται όμως αύριο, με τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της αρχαιολογικής ζώνης στο ακίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα