29 Μαρτίου 2024 / 9:58 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 9:58 πμ

ΔΕΗ: Εισήγηση για αποχώρηση 200 εργαζομένων

από fimotro

Διευκρινίσει σχετικά με την απασχόληση εργαζομένων που πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, καθώς και για τη λειτουργία της Μεγαλόπολης Β, δίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.
Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Επιχείρησης, «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα ότι σήμερα στη ΔΕΗ υπηρετούν 600 στελέχη προχωρημένης ηλικίας, τα οποία μάλιστα “εμποδίζουν την εξέλιξη νεωτέρων”», όπως έχει γραφτεί.
«Είναι γεγονός ότι αρκετοί εργαζόμενοι, μεταξύ τους και λίγα στελέχη, στην επιχείρηση αν και έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης επιλέγουν να παραμένουν στην εργασία για οικονομικούς κυρίως λόγους», σημειώνει η ΔΕΗ, συμπληρώνοντας: «Η Διοίκηση αντιμετωπίζει το θέμα αυτό με ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα απολύτως με το συμφέρον της επιχείρησης, δεδομένης αφενός της εμπειρίας και αφετέρου της δυσκολίας πρόσληψης νέου προσωπικού καθώς η ΔΕΗ θεωρείται -ατυχώς- ακόμη ανήκουσα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».
Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από επισταμένη μελέτη στο Δ.Σ. της 8ης Νοεμβρίου 2016 προωθείται εισήγηση για αποχώρηση 200 περίπου εργαζομένων που έχουν συμπληρώσει τις συντάξιμες προϋποθέσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, η Επιχείρηση απαντά και για το θέμα της λειτουργίας της Μεγαλόπολης, σημειώνοντας ότι «τα περί λειτουργίας της Μεγαλόπολης Β’ στο 30% της ισχύος της με ευθύνη της Διοίκησης της ΔΕΗ (!) είναι επίσης εντελώς αβάσιμα».
«Η Μονάδα αυτή δεν έχει ακόμη παραληφθεί, ούτε προσωρινά, είναι σε περίοδο εγγύησης και για τα όποια προβλήματα αστοχιών ή βλαβών παρουσιάζονται ευθύνεται ο Ανάδοχος, η δε επιχείρηση θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της σύμφωνα με τη σύμβαση. Τέτοιες βλάβες παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα σε Μετασχηματιστή με συνέπεια τη λειτουργία της στο 50% της ισχύος», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα