20 Απριλίου 2024 / 3:50 μμ
20 Απριλίου 2024 / 3:50 μμ

Δείτε ποιος είναι νέος υπουργός Παιδείας

από fimotro

Τα μεγάλα θέματα της παιδείας θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, καθηγητής του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας Επιστήμης του ΕΚΠΑ, ο οποίος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάλογο που ξεκίνησε πριν ένα περίπου χρόνο για την παιδεία, ο Κώστας Γαβρόγλου συμμετείχε στην επιτροπή επιτελικού συντονισμού «Επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία».

Στο ΕΜΠ διορίστηκε ως dozent Privat στα Τμήματα Φυσικής, αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στη συνέχεια της Αθήνας. Από το 1994 είναι Καθηγητής του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ) του ΕΚΠΑ.

Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού και υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα Υπήρξε μεταξύ άλλων πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου.

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιωάννη Λάτση Κοινωφελές Ίδρυμα και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κέντρου Έρευνας για τις ανθρωπιστικές επιστήμες με έδρα την Αθήνα.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα