19 Μαρτίου 2024 / 1:49 μμ
19 Μαρτίου 2024 / 1:49 μμ

Δανία: Φως στο μυστήριο της εξαφάνισης γνωστής δημοσιογράφου – «Σκοτώθηκε μέσα στο υποβρύχιο», λέει τώρα ο ιδιοκτήτης του

από fimotro

Ο Μάντσεν, στον οποίο η εισαγγελία είχε απαγγείλει κατηγορίες για φόνο εξ’ αμελείας «είπε στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές ότι έγινε ένα δυστύχημα στο υποβρύχιό του, που προκάλεσε τον θάνατο της Κιμ Γουόλ κι ότι στη συνέχεια την πέταξε στη θάλασσα σε αδιευκρίνιστη ακόμη τοποθεσία στον κόλπο του Køge», νότια της Κοπεγχάγης, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η Σουδέζα δημοσιογράφος Κιμ Γουόλ

Στις 11 Αυγούστου το πολεμικό Ναυτικό της Δανίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό του μήκους 18 μέτρων «Ναυτίλου», του μεγαλύτερου την εποχή της καθέλκυσής του προ εννέα χρόνων ιδιωτικού υποβρυχίου στον κόσμο, που είχε χαθεί το προηγούμενο βράδυ στα στενά του Öresund μεταξύ Δανίας και Σουηδίας με δύο επιβαίνοντες.

Η αστυνομία της Δανίας θεωρεί ότι το υποβρύχιο βυθίστηκε σκόπιμα.

O Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν

Ο 46χρονος ιδιοκτήτης του, ο επιχειρηματίας Πέτερ Μάντσεν, συνελήφθη αλλά οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την 30χρονη Κιμ Γουόλ, που έγραφε ένα άρθρο για τον Μάντσεν. Ο τελευταίος είχε ισχυριστεί αρχικά ότι είχε αφήσει την άτυχη γυναίκα στο νησί Refshaleøen της Κοπεγχάγης τη νύχτα της 10ης Αυγούστου. Αλλά τώρα άλλαξε την κατάθεσή του επιβεβαιώνοντας τις υποψίες των αρχών ότι η αγνοούμενη είχε χάσει τη ζωή της μέσα στο υποβρύχιό του.

H Κιμ Γουόλ γεννήθηκε στη Σουηδία και σπούδασε στο φημισμένο London School of Economics, στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και στη Σορβόννη στο Παρίσι. Περνούσε το χρόνο της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Πεκίνο και έγραφε άρθρα για τους New York Times, το περιοδικό Time και τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο Μάντσεν είχε ναυπηγήσει τον μήκους 18 μέτρων και με εκτόπισμα 40 τόνων Ναυτίλο -που πήρε το όνομά του από το υποβρύχιο του κάπτεν Νέμο στις «20.000 λεύγες κάτω από τη Θάλασσα»- συγκεντρώνοντας 200.000 δολάρια σε διαδικτυακό έρανο το 2008.
Πηγή: Εφευρέτης κατηγορείται για τη μυστηριώδη εξαφάνιση Σουηδέζας δημοσιογράφου από το βυθισμένο υποβρύχιό του [βίντεο] | iefimerida.gr
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα