18 Απριλίου 2024 / 10:25 πμ
18 Απριλίου 2024 / 10:25 πμ

Γυμνοί Ισπανοί, πνιγμένοι… στο αίμα διαδηλώνουν κατά των ταυροδρομιών

από fimotro

Φορώντας κέρατα στα κεφάλια τους οι ακτιβιστές των οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων PETA και AnimaNaturalis απηύθυναν έκκληση για ένα «φεστιβάλ χωρίς αίμα».

Τέτοιες διαδηλώσεις είναι συχνές στη διάρκεια του φεστιβάλ, που συνεχίζεται κάθε χρόνο παρά τις διαμαρτυρίες. Οι οπαδοί των ταυροδρομιών λένε ότι πρόκειται για μια γιορτή που έχει βαθιές ρίζες στην τοπική παράδοση και συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής.

Το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν που αρχίζει σήμερα προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη αλλά και δρομείς που μετέχουν με λευκά μπλουζάκια και κόκκινα μαντήλια στις ταυροδρομίες στα στενοσόκακα της μεσαιωνικής πόλης.

15 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια του φεστιβάλ από τις αρχές του 20ου αιώνα που τηρούνται τα σχετικά αρχεία. Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 27χρονος που έχασε τη ζωή του το 2009.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα