18 Απριλίου 2024 / 12:36 μμ
18 Απριλίου 2024 / 12:36 μμ

Γνωστός της οικογένειας Μητσοτάκη και Γεννηματά ο Παπαδόπουλος, κατήγγειλε ο υπ. Αμυνας!

από fimotro

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τα εξοπλιστικά. Τον λόγο αρχικά είχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που κατέθεσαν τη σχετική ερώτηση και ακολούθησε ο Π. Καμμένος. Αυστηρότητα στην τήρηση των χρόνων από την προεδρεύουσα στη Βουλή Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Καμμένος: Πουλάμε μόνο με διακρατικές συμφωνίες

Εχουν γραφτεί απίστευτα πράγματα αλλά το παραμύθι τελειώνει εδώ, υποστήριξε απαντώντας στους βουλευτές της ΝΔ ο υπουργός Αμυνας. Μίλησε για δημοσιογράφους-υπάλληλους υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπορίου όπλων.

Στράφηκε κατά του Αδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι είπε «απίστευτα πράγματα». Παρουσιάζεται διακρατική συμφωνία ως διαφθορά.

Δεν υπάρχει μεσάζων. Τα χρήματα από τη Σαουδική Αραβία θα πήγαιναν απευθείας σε λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών. Πρώτη φορά βλέπω διαφθορά σε πώληση όπλων, τόνισε. Αναρωτήθηκε γιατί δεν ζητήθηκε σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής.

Ως υπουργός επέλεξα να φέρω 66 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Αμυνας και έδωσα πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα.

Κατήγγειλε ότι «δεν υπάρχει αναφορά ταξίαρχου». Ο τελευταίος κλήθηκε σε απολογία και εκεί δήλωσε ότι δεν υπέβαλε «γραπτή αναφορά». Αυτό που υπάρχει, είπε, είναι ένα υπεκλαπέν σύνολο μηνυμάτων που ο κος Λοβέρδος «έκανε αναφορά».

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, όπως είπε, σχετιζόταν με την προσπάθεια κάποιων να χαλάσουν τη συμφωνία. Στο γραφείο μου ήρθε ο εισαγγελέας στρατιωτικής δικαιοσύνης για να ελέγξει «αν κάποιοι διακινούν χαρτιά για να γίνει χαρτοπόλεμος».

Σε ό,τι αφορά την επερώτηση, ο υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι το υπ. Αμυνας ζήτησε από τον στρατιωτικό ακόλουθο που είχε ευθύνη για τη Σαουδική Αραβία να ερευνήσει τα έγγραφα και να δει αν υπάρχει εξουσιοδότηση του Β. Παπαδόπουλου. Η απάντηση ήταν ότι όλα τα έγγραφα ήταν γνήσια.

Κατέθεσε δε email και έγγραφα με βάση τα οποία ο κος Παπαδόπουλος είχε ελεγχθεί. Κοινοποίησε «πιστοποιητικό τελικού χρήστη» που αφορά τις βόμβες για να αποδείξει ότι ο συγκεκριμένος ήταν γνωστός στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ριάντ.

Σε ό,τι αφορά τη διαφορά μεταξύ 100.000 και 300.000 βλημάτων, είπε ότι η συμφωνία αφορούσε 300.000 βλήματα και αλλαγή δεν μπορούσε να υπάρξει. Αυτά δεν γίνονται σε δημοκρατίες, γίνονταν σε άλλες εποχές.

Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι ο κος Παπαδόπουλος ελέχθηκε ως προς το ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία. Ελέγχθηκε το ποινικό μητρώο και οι άδειες που πρέπει να έχει. Επειδή ρωτάτε αν γνωρίζω τον Παπαδόπουλο, τον ξέρω από τον κο Μητσοτάκη.

Γνωστός της οικογένειας Μητσοτάκη ο κος Παπαδόπουλος

Όπως είπε, έλαβε πληροφορίες από το υπ. Εξωτερικών ότι ο κος Κων/νος Μητσοτάκης (πατέρας του σημερινού αρχηγού της ΝΔ) το 1991 είχε αποφασίσει να δώσει δάνειο για να αποπληρωθούν Ελληνες εξαγωγείς που δεν είχαν εισπράξει τα χρήματα που τους όφειλε η τότε Σοβιετική Ενωση και είχε πάει αποστολή με 40 επιχειρηματίες στη Ρωσία. Είχαν δοθεί 67 εκατ. δραχμές για να πληρωθεί ο κος Παπαδόπουλος και ο γιος του, κατήγγειλε. Ο δε δικηγόρος του κου Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε και ζήτησε να αποκαλυφθεί.

Όπως δε συμπλήρωσε, στις 17 Φεβρουαρίου 2014 η κα Γεννηματά πήγε τον κ. Παπαδόπουλο στο υπ. Αμυνας, σε υπόθεση που αφορούσε προμήθεια σφαιρών.

Εμένα δεν με αφορά ποιος είναι εκπρόσωπος της άλλης πλευράς. Εμένα με ενδιαφέρει να μπαίνουν τα λεφτά στο κράτος. Σε λίγο θα αποκαλυφθεί ποιος ήθελε να μη γίνει η δουλειά, συμπλήρωσε. Αν υπάρξει πάντως πολιτική συμφωνία να μη δοθούν τα όπλα στη Σαουδική Αραβία, όπως ζήτησε ο Ν. Φίλης, είπε ότι θα συμφωνήσει.

Ο Π. Καμμένος δήλωσε ότι δέχτηκε απειλή και ζήτησε άρση απορρήτου. Κατήγγειλε ότι αποκαλύφθηκε πως αυτός που τον εκβίαζε είναι έμπορος όπλων, ο κος Πατεράκης. Πήρε τηλέφωνο από τηλέφωνο της εταιρείας του και σήμερα εξετάζεται από την αντιτρομοκρατική.

Είναι αυτός που έστησε την ιστορία με τον Σάφα, αυτός που κατονομάστηκε ως μεσάζων για τα υποβρύχια που έγειραν.

«Αυτός είναι μέλος της συμμορίας που εξυπηρετείτε ως πολιτικός βραχίονας. Δεν θα φοβηθούμε τις απειλές των μπράβων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα