25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Γκάμπριελ: Μέχρι και τα τέλη του 2016, ο Σόιμπλε ήθελε Grexit!

από fimotro

Η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στην κεντρική πολιτική σκηνή της Γερμανίας, που βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει η Deutsche Welle, στη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση του γερμανικού Κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές, οι εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων αξιοποίησαν την ευκαιρία για να κάνουν έναν απολογισμό για την τελευταία τετραετία, με λιγότερο ή περισσότερο προεκλογικούς τόνους.

Εμμένοντας στη γραμμή που ακολουθεί στην προεκλογική περίοδο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέφυγε κάθε ένταση στην ομιλία της. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών, άσκησαν έντονη κριτική στους Χριστιανοδημοκράτες.

Υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής συνοχής, ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι, μέχρι τα τέλη του 2016, επεδίωκε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα