28 Μαρτίου 2024 / 8:27 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:27 μμ

Για Eurogroup και διαπραγμάτευση απαντά ο Τσίπρας στην “ώρα του πρωθυπουργού”

από fimotro

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας θα ενημερώσει σήμερα, στις 10:00, την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη για την πρόσφατη συμφωνία στη συνεδρίαση.
Από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας θα τοποθετηθεί για την πορεία της διαπραγμάτευσης και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές αναμένεται να προχωρήσει στην παρουσίαση της λεγόμενης προ συμφωνίας και να επισημάνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκληλρωση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις. Οι ίδιες πηγές προϊδεάζουν πως θα ασκήσει έντονη κριτική στη ΝΔ για «τη διαρκή καταστροφολογία και κινδυνολογία που διαψεύδεται».
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής ότι θα ενημερώσει ο ίδιος την Επιτροπή Οικονομικών την προσεχή Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ, που είχε ζητήσει νωρίτερα τη σύγκλησή της.
Όσον αφορά στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του τα εξής: «Μέχρι τώρα κ. Πρωθυπουργέ είχατε την άποψη, ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα λιτότητας και να δεσμεύεται η οικονομία της χώρας, ενώ μετά το χθεσινό Eurogroup οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης άλλαξαν στάση κι είναι πρόθυμοι να θεσπίσουν, και εν συνεχεία να ψηφίσουν τέτοια μέτρα. Πώς αποτολμάτε άλλη μια φορά να βάλετε σε δοκιμασία τα ελληνικά νοικοκυριά και πως μπορείτε με τη σημερινή δημοσκοπική σας πτώση να σηκώσετε τέτοιο βάρος;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα