19 Απριλίου 2024 / 5:29 πμ
19 Απριλίου 2024 / 5:29 πμ

29 νεκροί και 166 τραυματίες έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας!

από fimotro

k6

%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b9%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-2016-12-10-23-36-34Σε τουλάχιστον 29 ανέρχονται οι νεκροί, εκ των οποίων οι 27 αστυνομικοί, και σε 166 οι τραυματίες από την διπλή βομβιστική επίθεση που έπληξε το βράδυ του Σαββάτου την Κωνσταντινούπολη, μια περιοχή έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως η διπλή βομβιστική επίθεση έγινε αρχικά με έκρηξη οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένα εκρηκτικά την οποία ακουλούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.
Όπως ανέφερε ο Σοϊλού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, 17 από τους τραυματίες χειρουργούνται και έξι βρίσκονται στην εντατική. Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.
Σοκ στην Τουρκία: 29 νεκροί και 166 τραυματίες έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας (συγκλονιστικές εικόνες)
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση, επισημαίνοντας ότι στόχευε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων.
Καταδικάζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Την καταδίκη του για τις εκρήξεις που συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση του στο twitter, εκφράζοντας βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας», τονίζεται στην ανάρτηση.
2 tt2Σοκ στην Τουρκία: 29 νεκροί και 166 τραυματίες έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας (συγκλονιστικές εικόνες)

H έκρηξη που πιθανόν οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα σημειώθηκε έξω από ποδοσφαιρικό στάδιο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης λίγες ώρες μετά τη λήξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.
%IMAGEALT
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα