24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Για πρώτη φορά τα γερμανικά ΜΜΕ επικρίνουν τον Σόιμπλε!

από fimotro

Την στάση του Σόιμπλε σχολίασαν αρνητικά για πρώτη φορά τα τελευταία πολλά γερμανικά ΜΜΕ. Για πρώτη φορά στη μακροχρόνια ιστορία της ελληνικής κρίσης, δέχθηκε επίθεση από τον γερμανικό τύπο ο Β. Σόιμπλε για τη στάση του, στη σκιά της ενδοκυβερνητικής κόντρας που έχει ξεσπάσει για το θέμα του Ελληνικού χρέους.

Πλέον και τα γερμανικά ΜΜΕ έχουν αντιληφθεί την περίεργη στάση που κρατά ο Σόιμπλε. Μόνο ένας αντιστέκεται στην ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα και αυτός είναι ο Β. Σόιμπλε, επισήμανε η γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ, αναφερόμενη στην επίμονη και πάγια θέση Σόιμπλε κατά μιας άμεσης ελάφρυνσης χρέους, παρά το ότι όπως σημειώνει αυξάνει ο αριθμός των υποστηρικτών για κάτι τέτοιο αφού η Αθήνα επικύρωσε ένα νέο μεταρρυθμιστικό πακέτο.

«Η πίεση προς το Σόιμπλε αυξάνεται. Μετά τον υπουργό Εξωτερικών Ζ. Γκάμπριελ που ζήτησε σαφείς δεσμεύσεις προς την Ελλάδα και ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμ. Μακρόν τάχθηκε υπέρ της Ελλάδας» σημειώνει η Βελτ. Από την πλευρά του ο Σόιμπλε, τονίζει, επιχειρεί να χαμηλώσει τις προσδοκίες της Αθήνας, καθώς δεν διαθέτει την εντολή να μιλά για νέα μέτρα, που θα αντιστοιχούσαν σε νέο πρόγραμμα. «Ουδείς λόγος για τα χρέη» υποστηρίζει η Tageszeitung του Βερολίνου. «Ο Εμανουέλ Μακρόν το θέλει, ο Γκάμπριελ το θέλει: Η Αθήνα πρέπει να ανακουφιστεί. Μόνο ο Σόιμπλε επιμένει» τονίζει και σημειώνει πως ο Γερμανός υπουργός επιμένει πως για κάτι τέτοιο απαιτείται νέα κοινοβουλευτική εντολή στη Γερμανία.

Στη συνάντηση Σόιμπλε – Λεμέρ αναφέρθηκε η Suddeutsche Zeitung, σε άρθρο στην πρώτη της σελίδα με τίτλο «Η Γαλλία ζητά από το Σόιμπλε βοήθεια για την Ελλάδα».

Όπως συνοψίζει το άρθρο ο Γάλλος υπουργός Λεμέρ ζητά συμβιβασμό εντούτοις ο Γερμανός ομόλογος του απορρίπτει κατηγορηματικά μια διαγραφή χρεών. Παρά την προσπάθεια του Μπρούνο Λεμέρ να φανεί αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός και μια λύση «που θα ησυχάσει τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τους δανειστές» ο Σόιμπλε απέρριψε εκ νέου το αίτημα για επιπρόσθετες ελαφρύνσεις πριν από το καλοκαίρι του 2018. Όπως σημειώνει η εφημερίδα τα λόγια του Σόιμπλε βρήκαν απήχηση στο βαυαρό συνάδελφό του από το CSU, Μ. Σέντερ, ο οποίος δήλωσε πως ένα κούρεμα χρέους δεν βοηθά κανέναν. Όπως τόνισε ο ίδιος απαιτεί θάρρος από το Γκάμπριελ να υποστηρίζει ότι δεν θέλει μείωση φόρων στη Γερμανία αλλά ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα