25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Γιατί το ίντερνετ έχει πάθει εμμονή με την παρουσιάστρια της Βόρειας Κορέας -Η «pink lady» του Ψυχρού Πολέμου

από fimotro

Οχι, δεν πρόκειται για τον Κιμ Γιόνγκ Ουν, αλλά για την παρουσιάστρια ειδήσεων Ri Chun-Hee, βασικό στέλεχος της κρατικής τηλεόρασης Korean Central Television (KCTV).


Απλά γνωστή ως «the pink lady» γιατί φοράει πάντα ένα ροζ φόρεμα-κιμονό σε αυτές τις περιστάσεις, η 74χρονη έχει επίσημα αποσυρθεί από την δημοσιογραφία, αλλά επιστρέφει για λίγο στη θέση της προκειμένου να διαβάσει τα κεντρικά και βαρυσήμαντα νέα που επιθυμεί να ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Η τελευταία της εμφάνιση όταν ανακοίνωσε πως η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο υδρογόνου πάθιασε το ίντερνετ που θέλησε να μάθει τα πάντα για εκείνη.
Οι χρήστες παθιάστηκαν με την ταυτότητά της, το επάγγελμά της και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη Βόρεια Κορέα.


Η εικόνα της είναι τόσο σημαντική που ακόμη κι όταν απλά εμφανίζεται στην τηλεόραση αυτό μπορεί να κάνει τα πλήθη να σταματήσουν για την παρακολουθήσουν στην Πιονγιάνγκ και να την χειροκροτήσουν, έγραψε το CNN.


Σύμφωνα με το Reuters, η Ri είναι επίσης γνωστή ως «η τηλεπαρουσιάστρια του λαού», καθώς και ότι κάποτε ήταν ηθοποιός.
Αποφάσισε να εγκαταλείψει το θέατρο όταν την έπεισε ο ο ιδρυτής του κράτους Kim Il-sung ότι θα μπορούσε να γίνει μια συγκλονιστική εκφωνήτρια ειδήσεων.
Το εκπληκτικό είναι ότι η Ri εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1971 και δεν δείχνει να έχει γεράσει καθόλου από τότε.


Οπως είπε ο ειδικός για την Βόρεια Κορέα Victor Cha στο Mashable, η επιστροφή της στη μικρή οθόνη είναι ενδεικτική των προθέσεων της κομμουνιστικής χώρας.
«Το γεγονός ότι την επανέφεραν είναι ένα σημάδι ότι το καθεστώς επιθυμεί να επιστρέψει στην σκληρή γραμμή του Ψυχρού Πολέμου, την οποία ξεκίνησε πρώτος ο παππούς του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Δεν είναι τυχαία η επιστροφή της» δήλωσε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα