18 Απριλίου 2024 / 4:27 μμ
18 Απριλίου 2024 / 4:27 μμ

Γεωργίου: Με διώκουν επειδή ακολούθησα τους νόμους της Ε.Ε.

από fimotro

Δηλώσεις του Ανδρέα Γεωργίου φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ λέει ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να σταματήσουν οι δικαστικές περιπέτειες και να μην σπιλώνεται το όνομά του.

«Στην καρδιά της ΕΕ υφίσταμαι επί έξι χρόνια αμείλικτη δίωξη, επειδή ακολουθούσα τους νόμους της ΕΕ και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές περί στατιστικής καταγραφής», συμπληρώνει.

Στην εβδομαδιαία, που κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη, υπάρχει μία ακόμη εκτενής αναφορά στον Γεωργίου, για τον οποίο μάλιστα στον τίτλο διατυπώνεται και το ρητορικό ερώτημα: «Μήπως ήταν υπερβολικά ειλικρινής;».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Γεωργίου κάθε τόσο απαλλασσόταν από όσα του καταλόγιζαν, αλλά μετά από λίγο βρισκόταν και πάλι μπλεγμένος σε δικαστικές περιπέτειες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες, τις οποίες η Eurostat θεωρεί παράλογες. Στην Zeit μιλάει μάλιστα και ο πρώην διευθυντής της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμαχερ- συνταξιούχος σήμερα- ο οποίος δηλώνει: «Ο Γεωργίου ήταν ο πρώτος, που υπολόγισε σωστά το ελληνικό κρατικό χρέος. Προηγουμένως, μετά από κάθε αλλαγή κυβέρνησης, προέκυπταν εντελώς νέα στοιχεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα