29 Μαρτίου 2024 / 1:02 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:02 πμ

Γερμανία: Κρίσιμες διαπραγματεύσεις σήμερα για τη «Τζαμάικα»

από fimotro

Στη σημερινή συνάντηση των δυνητικών κυβερνητικών εταίρων, δηλαδή της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU / CSU), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων (Die Gruenen) θα κριθεί το μέλλον του λεγόμενου εγχειρήματος της «Τζαμάικα», σημειώνει η Deutsche Welle.

Τουλάχιστον αυτήν την προθεσμία έχουν θέσει τα τέσσερα κόμματα, εντός της οποίας θα πρέπει να βρεθούν στη διερευνητική φάση των συνομιλιών συμβιβασμοί που θα επιτρέψουν την έναρξη των επίσημων και ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί πρόοδος ή ακόμη και συμφωνία στα πεδία της εσωτερικής, οικογενειακής και αγροτικής πολιτικής όπως και στο θέμα της περίθαλψης ηλικιωμένων. Σε μια σειρά άλλων θεμάτων, όμως, οι συνομιλίες σκοντάφτουν, για παράδειγμα σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του κλίματος, τις μεταφορές, την ΕΕ και την Ευρωζώνη και προπαντός τη μετανάστευση.

Oι διαφορές μεταξύ Πρασίνων (Die Gruenen) αφενός και Φιλελευθέρων (FDP) και Bαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) αφετέρου στο μεταναστευτικό/προσφυγικό θέμα αφορούν στην καθιέρωση ενός ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που θα δέχεται η Γερμανία ετησίως όπως και το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών.

Σε αντίθεση με τους Bαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές και τους Φιλελεύθερους που επιμένουν σε μια σκληρή γραμμή στο προσφυγικό, οι Πράσινοι εξεδήλωσαν την πρόθεση για συμβιβασμούς, ειδικά σε ό,τι αφορά την παράτυπη μετανάστευση. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο των χθεσινών συνομιλιών ο συμπρόεδρος του κόμματος Τζεμ Έζντεμίρ εκφράστηκε υπέρ του «αποτελεσματικού ελέγχου» των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. «Θέλω» πρόσθεσε ο κ. Έζντεμίρ «να ξέρω ποιος έρχεται στην Ευρώπη. Θέλω την ταυτοποίησή τους και θέλω να έχουμε τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Θέλω τη δικτυωμένη συνεργασία της αστυνομίας στην Ευρώπη και θέλω την ανταλλαγή δεδομένων».

Η τελική αναμέτρηση όμως για τα πιο επίμαχα ζητήματα θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει σίγουρα ως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα