28 Μαρτίου 2024 / 8:29 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:29 μμ

Γεννηματά για Σκοπιανό: Να μην προεξοφλούν την τελική μας στάση

από fimotro

«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη τελική μας στάση» ανέφερε επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πως η παράταξή της θα αξιολογήσει τυχόν κυβερνητική πρόταση για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ «αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως».

Σε παρέμβασή της στη Βουλή, με αφορμή επερώτηση του κόμματός της για την πολιτική της κυβέρνησης στο αγροτικό, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι ασκεί εν κρυπτώ διπλωματία, ενώ καταλόγισε πλήρη ακροδεξιά στροφή στον αρχηγό της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δυστυχώς, όπως φάνηκε, στη συνάντηση στο Νταβός, των δύο πρωθυπουργών, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την εν κρυπτώ διπλωματία, τη μυστική διπλωματία. Δεν ξέρουμε αν δεσμεύτηκε χωρίς να εξασφαλίσει δεσμεύσεις, υπονομεύοντας έτσι την όποια διαπραγμάτευση» ανέφερε. Επίσης, επιτέθηκε προσωπικά στον αρχηγό της Ν.Δ., κατηγορώντας τον ότι με τη στάση του επιβεβαιώνει «την πλήρη ακροδεξιά στροφή του πάνω σε αυτό το εθνικό πρόβλημα, που το κόμμα του δημιούργησε και συντήρησε».

«ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. παίζουν στην πλάτη του ελληνικού λαού και προσπαθούν να τον διχάσουν» ανέφερε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να το επιτρέψει αυτό.

«Το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο εθνικό αυτό πρόβλημα επιβάλει να αναζητηθεί μία εθνική λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε λύση» υπογράμμισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε: «Για εμάς θα πρέπει να βρεθεί μία λύση επωφελής για τα εθνικά μας θέματα, που δεν θα περιλαμβάνει αλυτρωτικές διεκδικήσεις και θα αποτρέπει την καταστρατήγηση του πνεύματος και της ουσίας της συμφωνίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα