28 Μαρτίου 2024 / 8:13 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 8:13 μμ

ΓΓΔΕ: Καμία παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας

από fimotro

Μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή τις 31 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, προειδοποιεί το ΥΠΟΙΚ. Η προθεσμία αφορά ακόμα και σε όσες περιοχές έχουν δοθεί παρατάσεις προθεσμιών για την καταβολή φόρων και οφειλών, λόγω καιρικών συνθηκών.
Όπως διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων οι παρατάσεις αυτές δεν αφορούν στα τέλη κυκλοφορίας.
Την ίδια ώρα και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα παραμείνουν αμετάβλητα για όλους φέτος, οι ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ήρθαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς ανοίγοντας το TAXIS είδαν το ποσό που πρέπει να πληρώσουν ακόμη και διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι.
Πλέον αυτό που ισχύει είναι ότι: «Από το 2017, θα υπολογίζονται με βάση το έτος πρώτης ταξινόμησης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ε.Ε. ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Με αυτόν τον τρόπο αυτοκίνητα που πριν την πρώτη ταξινόμησή τους (πήραν πινακίδες) στην Ελλάδα είχαν ταξινομηθεί σε χώρα της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ θα αποτελούν πλέον παλαιότερα αυτοκίνητα για την επιβολή των Τελών Κυκλοφορίας».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών που είχε εισαχθεί στην Ελλάδα το 2011 και πέρυσι πλήρωσε 421,5 ευρώ, εάν έχει πρώτη κυκλοφορία σε χώρα της Ε.Ε. το 2006 θα πληρώσει φέτος 690 ευρώ, δηλαδή θα δει αυξημένα τα τέλη του 2017 κατά 63,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου πάντως τα νούμερα δείχνουν ότι εκείνοι που επηρεάζονται είναι περίπου το 1/4 όσων έχουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που εισήχθη στη χώρα μας μετά το 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα