24 Απριλίου 2024 / 7:26 πμ
24 Απριλίου 2024 / 7:26 πμ

Γαλλία: Αποχώρησε και ο Μπαϊρού από την κυβέρνηση Μακρόν

από fimotro

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της υπουργού Άμυνας, το AFP μετέδωσε πως και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Φρανσουά Μπαϊρού αποχωρεί από την κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Μπαϊρού αποχωρήσει από την κυβέρνηση και δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό που αναμένεται να γίνει σήμερα.

Εκπρόσωπος της Γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε πως η παραίτηση του κ. Μπαϊρού ήταν προσωπική απόφαση, την σέβεται και “απλοποιεί” τα πράγματα, όπως μεταδίδει το Reuters

Ο κ. Μπαϊρού είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κινήματος (MoDem), το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών για παράνομη χρήση πόρων από το Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να πληρωθούν εργαζόμενοι στο κόμμα στη Γαλλία.

Υπάρχει επίσης πληροφορία για παραίτηση του υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σημειώνεται πως στην κυβέρνηση Μακρόν δυο μέλη του υπουργικού συμβουλίου (η κ. Σιλβί Γκουλάρ που παραιτήθηκε χθες και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μαριέλ δε Σαρνέζ) ήταν πρώην ευρωβουλευτές του MoDem.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα