29 Μαρτίου 2024 / 1:44 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:44 μμ

Γαβρόγλου: Εισαγωγή στα ΑΕΙ με το βαθμό του απολυτηρίου

από fimotro

Την πεποίθηση ότι από το 2020 η εισαγωγή στα περισσότερα τμήματα των ΑΕΙ θα γίνεται με το βαθμό του απολυτηρίου, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προσθέτοντας ότι τη φετινή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο κ. Γαβρόγλου, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι μέχρι το 2020, που θα ισχύσει το νέο σύστημα, θα έχει αρχίσει να ισχύει ο ανοικτός αριθμός εισακτέων σε ορισμένα τμήματα και η εισαγωγή σε αυτά να γίνεται με το βαθμό απολυτηρίου, ώστε «προοδευτικά» να περάσουμε στον ανοικτό αριθμό εισακτέων σε όλες τις σχολές, εκτός από εκείνες της μεγάλης ζήτησης.

«Κάνουμε τώρα μία μελέτη, ένα-ένα τα τμήματα», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ας ανοίξουμε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μας να σπουδάσουν τα παιδιά αυτό που θέλουν. Ποιος είναι ο λόγος να μη σπουδάζουν αυτό που θέλουν;». Για φέτος, ο αριθμός εισακτέων, όπως είπε θα έχει ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα