24 Απριλίου 2024 / 2:00 πμ
24 Απριλίου 2024 / 2:00 πμ

Γαβρόγλου: Δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε από τώρα πως θα μπαίνουν οι μαθητές στα πανεπιστήμια

από fimotro

Το ερώτημα είναι θέλουμε κοινωνία με λύκειο ή χωρίς λύκειο, αν απαντήσουμε σε αυτό, όλα τα υπόλοιπα προκύπτουν από αυτό, επισήμανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι σύστημα αυτό να μην πηγαίνουν σχολείο στο τέλος τα παιδιά και να είναι μες το άγχος να γράψουν, αναρωτήθηκε ο κύριος Γαβρόγλου και ανέφερε πως «στόχος είναι να προχωρήσουμε σε μια ριζική αναμόρφωση της Δευτέρας και της Τρίτης Λυκείου, ώστε μετά το Εθνικό Απολυτήριο, γιατί να μην μπαίνει όποιος το έχει στο πανεπιστήμιο; Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να διατηρηθεί το αδιάβλητο των εξετάσεων, το οποίο όμως πρέπει να γίνει και αξιόπιστο». Θα βάλουμε λιγότερα μαθήματα, αλλά με περισσότερες ώρες για το κάθε μάθημα, είπε.

Προφανώς θα πάμε σε ένα μεταβατικό μεικτό σύστημα, με κάποια μαθήματα να εξετάζονται πανελλαδικά, κάποια με εργασίες, κάποια ενδοσχολικά, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι, παραδέχθηκε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το βασικό είναι το σχολείο να αποκτήσει αξιοπιστία. Δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τώρα πώς θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο γιατί δεν το ξέρουμε. Σε αυτόν που είναι σήμερα στην Γ’ Γυμνασίου θα του πούμε είναι πως το Λύκειο που θα πας θα αλλάξει, θα είναι ένα καινούριο σχολείο που θα σου δίνει όλα τα εφόδια, είπε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα