29 Μαρτίου 2024 / 5:17 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:17 μμ

Βόμβα και από τον Ντάισελμπλουμ: Παγώνουν επίσημα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος!

από fimotro

Ομαδικά πυρά δέχεται η Αθήνα με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα (επιδόματα σε χαμηλοσυνταξιούχους και μέτρα για τα νησιά), που οδήγησαν σε προσωρινό πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που είχαν ανακοινωθεί μετά το τελευταίο Eurogroup. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Β Σόιμπλε στο Βερολίνο και τον Κ. Ρέγκλινγκ του ESM, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες αυτές της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν με τη συμφωνία.
Οι αρχικές ενστάσεις και επιφυλάξεις πήραν πλέον επίσημη μορφή το μεσημέρι της Τετάρτης με την ανακοίνωση ότι παγώνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Κάτι που αναμένεται να ισχύσει ως τον Ιανουάριο με την ολοκληρωμένη έκθεση των θεσμών.
Σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε:
«Οι θεσμοί κατέληξαν πως οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν με την συμφωνία. Ορισμένα μέλη βλέπουν πως δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Αναμένουμε την ολοκληρωμένη έκθεση των Θεσμών τον Ιανουάριο»
Παράλληλα ο εκπρόσωπος βρίσκει πως κάποιες χώρες μοιράζονται τις απόψεις αυτές και συνεπώς δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων και καταλήγει λέγοντας πως “αναμένουμε μια πλήρη έκθεση από τους θεσμούς ως τον Ιανουάριο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα