16 Απριλίου 2024 / 1:33 μμ
16 Απριλίου 2024 / 1:33 μμ

Βόμβα Μαξίμου με τον Καραμανλικό Πολύδωρα πρόεδρο του ΕΣΡ!

από fimotro

Μια μεγάλη έκπληξη με τον κεντροδεξιό και Καραμανλικό Βύρωνα Πολύδωρα ξεκίνησε το Μέγαρο Μαξίμου την συγκρότηση του ΕΣΡ. «Τιμητική η πρόταση της κυβέρνησης να προταθώ για την προεδρία του ΕΣΡ, δήλωσε ο Βύρων Πολύδωρας» μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής. Ξεκαθάρισε ότι καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η κυβέρνηση έχει προτείνει Σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης την Δευτέρα στις 17:00.

«Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα, είδα διάθεση συναίνεσης» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει σκοπιμότητα.

«Δεν πάει άλλο το αδιέξοδο» σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι θα έχει συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήδη από νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που έκαναν λόγο για «πρόσωπο που η ΝΔ δύσκολα μπορεί να αρνηθεί» παρά το γεγονός ότι ο Βύρων Πολύδωρας, είχε διαγραφεί το 2013 από τη ΝΔ, ενώ καταψήφισε τον Σταύρο Δήμα στην προεδρική εκλογή του 2014.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, πριν την οριστικοποίηση της κυβερνητικής επιλογής στο πρόσωπο του Β. Πολύδωρα: «Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

» Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

» Η κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια.»

Νωρίτερα, στις πληροφορίες – που ήθελαν τον Β. Πολύδωρα ως υποψήφιο – πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημείωναν ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν είναι θέμα προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα