20 Απριλίου 2024 / 1:37 μμ
20 Απριλίου 2024 / 1:37 μμ

Βρυξέλλες: Οσάμα ονομάζεται ο επίδοξος καμικάζι -Ζούσε στο Μόλενμπεκ, γνωστός για ναρκωτικά

από fimotro

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης, που έχασε τη ζωή από τα πυρά των ανδρών ασφαλείας, ήταν 36 ετών και ζούσε στο Μόλενμπεκ, περιοχή των Βρυξελλών που την τελευταία διετία συνδέθηκε με τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι.

Τις παραπάνω πληροφορίες επιβεβαίωσε και ένας εισαγγελέας. Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών χθες, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να πυροδοτήσει μια βόμβα με καρφιά που είχε κρύψει σε μια βαλίτσα, ήταν Μαροκινός υπήκοος, ο οποίος δεν είχε ιστορικό υπόπτου για τρομοκρατία, δήλωσε συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Έρικ βαν ντερ Σιπτ.

Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου τόνισε πως τα αρχικά του άνδρα ήταν Ο.Ζ. και πως το σπίτι του στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών έχει ερευνηθεί. Είπε πως ο άνδρας δεν φορούσε ζώνη με εκρηκτικά. Φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» («ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά), προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από στρατιώτες που βρίσκονταν σε περιπολία.

Τα βελγικά Μέσα τονίζουν επίσης ότι ο 37χρονος επίδοξος καμικάζι δεν ήταν γνωστός στις Αρχές για υποθέσεις τρομοκρατίας, αλλά για υποθέσεις ναρκωτικών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα